Mijn keuze

Mooi dat je je gaat aanmelden bij Drenthe College! Goede keuze als je het ons vraagt.

Het aanmelden voor jouw mbo opleiding is zo geregeld. We hebben alleen enkele gegevens van je nodig. Bijvoorbeeld over je vooropleiding, je woonplaats en je nationaliteit.
Daarom is het wel is handig als je je paspoort, identiteitskaart of verblijfsdocument bij de hand houdt. En je e-mailadres natuurlijk. Aan het einde van je aanmelding kun je de volgende bijlagen toevoegen: diploma vooropleiding (wanneer je die al hebt), verklaring dyslexie of dyscalculie, overgangsbewijs HAVO, samenvatting van je loopbaandossier.
Ben je jonger dan 16? Vraag dan ook even je ouder(s) of verzorger(s) erbij.
Het aanmelden neemt zo’n 10 minuten in beslag.

Let op! Om aan te melden voor sprinthavo of sprintvwo klik hier.

Selecteer de opleiding en vul je persoonsgegevens in. Velden met een * zijn verplicht.

Selecteer opleiding

  (DD-MM-JJJJ) De vermelde startdatum voor komend schooljaar is een standaard startdatum van de opleiding. De daadwerkelijke startdatum van de opleiding is na de zomervakantie. Wil je dit schooljaar nog instromen? Geef dan hier jouw gewenste startdatum aan.

Persoonsgegevens

  (9 cijfers) Kijk op je identiteitsbewijs. Het BSN is verplicht tenzij je geen Nederlandse nationaliteit bezit. In dat geval vink je aan 'Ik heb niet de Nederlandse Nationaliteit'.
Om met jou te communiceren tijdens je aanmelding en de inschrijving
   Graag ontvangen we je studentnummer
  (alleen je roepnaam)
  (DD-MM-JJJJ)
  (tenminste 10 cijfers; alleen cijfers toegestaan) Het mobiele nummer waarmee we met jou kunnen communiceren gedurende de aanmelding en de inschrijving. Heb je geen mobiel nummer, vul dan een vast telefoonnummer in.